Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ

ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό)

Η Μπετίνα Ντάβου είναι καθηγήτρια γνωστικής ψυχολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία (B.A. Honour’s) στο Πανεπιστήμιο Bishop’s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία της εκπαίδευσης (M.Sc.) και στη γνωστική ψυχολογία (Ph.D.) στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει κλινική εκπαίδευση στην ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική (educational therapy) από το Caspari Foundation του Λονδίνου. Για μια δεκαετία (2007-2017) διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Διαγνωστικής & Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», με την οποία συνεργάζεται σε θέματα έρευνας και θεραπείας από το 1988. Διετέλεσε συντονίστρια του Κλάδου Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας από το 2003 έως το 2007 και είναι μέλος σε ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία, η Βρετανική Ψυχολογική Εταιρία και η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία. Επίσης, διετέλεσε διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Επικοινωνίας & των Μέσων μέχρι το 2018.

Επίκεντρο των ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι η δραση της συγκίνησης και των συναισθημάτων σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, θέμα στο οποίο εστιάζεται το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιευμένου συγγραφικού της έργου. Στο πλαίσιο αυτών των ενδιαφερόντων έχει συντονίσει πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Σε συνεργασία με άλλες πανεπιστημιακούς διευθύνει τη σειρά «Ψυχολογία» στις Εκδόσεις Παπαζήση και τη σειρά «Ανθρώπων Σχέσεις» στις Εκδόσεις Πολύτροπον. Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών «Ζητήματα Επικοινωνίας» και «Νόησις» και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών «Παιδί και Έφηβος: Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία» της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, και «Ψυχολογία» της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

e-mail: bdavou[at]media.uoa[dot]gr

 

Ο Νικόλας Χρηστάκης, γεννημένος στην Αθήνα το 1958, είναι καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Επικοινωνίας & των Μέσων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Besanηon και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Paris X - Nanterre. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: Pop-music: lieu d'identitι et moyen d'expression collective.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν θέματα ταυτότητας, κοινωνικής σκέψης και επικοινωνίας, στενών διαπροσωπικών σχέσεων και τελετουργικότητας. Έχει γράψει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει μεταφράσει και επιμεληθεί πολλά επιστημονικά (και λογοτεχνικά) κείμενα.

e-mail: nicolchri[at]media.uoa[dot]gr
 

  

Ο Αντώνης Αρμενάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, MA και PhD Στατιστικής, στο University of New Brunswick (UNB) του Καναδά. Διετέλεσε Ερευνητής και Λέκτορας στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής στο UNB και Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Ασχολείται με μεθοδολογία έρευνας, στατιστική επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων.

e-mail: aarmen[at]media.uoa[dot]gr