Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Ερευνητικοί συνεργάτες » Υποψήφιοι διδάκτορες - Φοιτητές

Έλενα Ανδρέου, υποψήφια διδάκτωρ

Η Έλενα Ανδρέου είναι υποψήφια διδάκτορας στο θεματικό πεδίο: «Στενές διαπροσωπικές σχέσεις, μουσικές προτιμήσεις και μουσικές πρακτικές», του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Η διδακτορική της εργασία εξετάζει το πώς αντιλαμβάνονται οι μαθητές τον εαυτό τους και τους άλλους και πώς διαμορφώνουν τις σχέσεις τους μέσω της μουσικής πράξης και πρακτικής που συντελείται εντός και εκτός σχολείου. Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Μουσική, Κουλτούρα και Επικοινωνία: ανθρωπολογικές και επικοινωνιακές προσεγγίσεις της μουσικής» ( τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και Μουσικών Σπουδών - ΕΚΠΑ) και στα «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» (τμήμα ΤΕΠΑΕΣ- Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Αγωγής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μουσική ανθρωπολογία και επικοινωνία, καθώς και στη μουσική παιδαγωγική και ψυχολογία.

e-mail: eandreou7[at]gmail[dot]com

Σοφιάνα Μηλιωρίτσα, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Επικοινωνιολόγος

Η Σοφιάνα Μηλιωρίτσα είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος ΕΜΜΕ στο ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από την σχολή ΕΜΜΕ το 1998 με άριστα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και στο MEGA Channel. Αργότερα, πραγματοποίησε με υποτροφία μεταπτυχιακό στο London School of Economics and Political Science, MSc in Analysis, Design and Management of Information Systems. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Επικοινωνιολόγος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην IBM Ελλάδος και σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Το 2007 ξεκίνησε νέο κύκλο σπουδών στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Ολοκλήρωσε το MA in Clinical/ Counseling Psychology στο La Salle University, PA και PG.Dip στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο Strathclyde University, UK.  Δίδαξε για μια δεκαετία στο ιδιωτικό κολλέγιο New York College, Μαθήματα Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Ψυχοπαθολογία, Συμβουλευτική, Επίβλεψη πρακτικής άσκησης κ.ά.) για τα Πανεπιστήμια SUNY, US και Greenwich University. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια από το 2009 και είναι μέλος του World Association for Person Centered & Experiential Psychotherapy and Counseling και του International Center of Excellence for Emotionally Focused Therapy. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον τομέα της κυβερνοψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα στα συναισθήματα και τις ερωτικές σχέσεις  εντός και εκτός διαδικτύου και στη θεωρία δεσμού στον ψηφιακό κόσμο.

e-mail: milioritsa[at]gmail[dot]com

Βενετία Σακελλαρίου, υποψήφια διδάκτωρ

Η Βενετία Σακελλαρίου εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ με θέμα «Συλλογικά συναισθήματα και προσφυγική κρίση. Θυμικές επιδράσεις στη συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους πρόσφυγες και στη στάση προς την Ευρώπη». Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Αθήνα. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τη Διαχείριση των Συγκρούσεων στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον τομέα ψυχολογίας της επικοινωνίας, συγκεκριμένα στη μελέτη των συναισθημάτων και των επιδράσεών τους στην κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των ατόμων, καθώς και τη σχέση τους με τις συγκρούσεις και τη διαχείρισή τους.